PropTech Hungary

​Digital twin technológia és a BIM szerepe az építőiparban és az épülettervezésben - Spanyol János előadása2024. 05. 16., 15:00 – 15:10
2024. május 14. által
Scanpix

Ötödik alkalommal, megújult vízióval, új háttérrel és rengeteg új gondolattal kerül megrendezésre a PropTech Hungary Konferencia.

Sok minden változott az elmúlt időszakban: a digitalizáció sok cégnél elindult és az ESG is arra sarkallta a szereplőket, hogy egyre több adatot gyűjtsenek be az ingatlanokról és a cégükről - minden eddiginél jobban felértékelődött az idő, a hatékonyság, a mérhetőség.

Az ingatlanok digitális átalakulása megkezdődött, terjednek a közösségi szolgáltatások (iroda, parkoló, munkaasztal), egyre több projekt fut BIM-ben és egyre többen szerelik fel ingatlanjaikat különböző IoT eszközökkel, smart szenzorokkal, amelyek mind-mind a mérhetőség, a hatékonyság irányába terelnek bennünket.

bérbeadás alternatívái kiterjednek az ingatlan funkcionális működésére, új termékek megjelenésére, mint a built-to-rent, vagy az irodaházak átalakítására, felújítására, mint a retrofit, amely a hagyományos felújításon kívül sok esetben "smartosítást" is magában foglal.

Az üzemeltetés egyre inkább felértékelődik, hiszen az átadás után az üzemeltetőknek van a legtöbb információjuk az ingatlanról, a használatról és annak hatékonyságáról, az igényekről és azok változásairól.

És ha már adat: ez az első év, hogy önálló szekciót kap az építőipar digitalizációja, a Contech és a BIM (Building Information Modelling).

Látogass el a konferenciára és találkozzunk személyesen!