A Matterport Digital Twins egyszerűsíti a gyártási folyamatok tervezési döntéseit

30%-kal gyorsabban fejezheti be a projekteket a Matterport és a Pro3 segítségével

A mai gyors tempójú gyártási világban a létesítményvezetők és a termelési csapatok mindig keresik a folyamatok racionalizálásának módjait, amelyek a teljesítmény javulásához vezethetnek. Az egyik ilyen, a játékmenetet megváltoztató eszköz a Matterport digitális ikerpárja. Több mint egy évtizedes tapasztalatával a térbeli adatok magával ragadó digitális ikrekké alakításában a Matterport segít a gyártócsapatoknak a gyár és a berendezések kezelésének központosításában, ami gyorsabb projektvégrehajtást és költségcsökkentést eredményez. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk a Matterport digitális ikrek használatának előnyeit, és azt, hogy a Pro3 hogyan ideális a nagy gyártóüzemek beolvasásához.

Upskill gyorsítás üzemeltetők számára

A Matterport digitális ikertechnológiája innovatív módon javítja a kontextust és az új operátorképzéssel kapcsolatos elkötelezettséget. A fotorealisztikus, 3D-s gyárfeltárás és dokumentáció átfogó képet ad a teljes létesítményről. Ez a magával ragadó élmény gyorsan és költséghatékonyan képzi ki az új operátorokat. Valójában a digitális ikrek 30%-kal hatékonyabbak, mint a hagyományos video- vagy papír alapú képzés, és még a személyes képzésnél is hatékonyabbak lehetnek, ha a zaj, a szűk helyiségek vagy a biztonság korlátot jelentenek. A képzési fázisban a vizuális ábrázolás biztosítja, hogy a kezelő teljes mértékben megértse az üzem környezetét, mielőtt megkezdené az üzemeltetést. Ez a gyorsított továbbképzés növeli a létesítmény biztonságát és növeli a kezelő hatékonyságát.

Kockázat- és költségcsökkentés a projektcsapatok és beszállítók számára

A Matterport digitális ikrek kiküszöbölik a helyszíni látogatások szükségességét, ami csökkenti a költségeket és növeli a hatékonyságot, a funkcionalitást és a pontosságot. Azzal, hogy csapata és szállítói 24/7-es hozzáféréssel rendelkeznek a pontos létesítmény digitális ikertestvéréhez, a tervezés és a döntések gyorsabban meghozhatók, mint valaha. A projektdokumentáció ellenőrzésének birtokában a létesítményvezető a helyszínen való jelenlét nélkül is tájékoztathatja az eladókat és a vállalkozókat. A digitális ikrek 53%-os költségmegtakarítást tesznek lehetővé az utazások és helyszíni látogatások terén, ami viszont akár 24%-kal javítja a fenntarthatósági eredményeket. A helyszíni látogatások csökkentése pontosságot, nagyobb hatékonyságot és a projekt összköltségének csökkenését eredményezi. A Matterporttal együttműködő gyártó szervezetek átlagosan 30%-kal csökkentik a projektek befejezéséhez szükséges időt.

Tudásátadás gyorsabb skálázása a globális szervezet számára

A több helyszínen működő gyártó vállalatok esetében nem ritka, hogy az egy gyárban lévő kritikus tudás ott is marad. A Matterport digitális ikertechnológiája képes a létesítmények és berendezések dokumentációját egy helyre központosítani, így az a globális szervezet számára is elérhetővé válik. Ez lehetővé teszi a tudás, a legjobb gyakorlatok és a fejlesztések átadását a különböző globális egységek számára. Emellett a platform olyan funkciói, mint a Private Model Embed a nagy szervezetek számára biztonságos, skálázható módot biztosítanak a digitális ikrek megosztására egy vállalati portálon vagy intraneten. A Private Model Embed egy "OAuth"-alapú megoldás, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy biztonságosan mutassák be a privát modelleket a vállalati portálon vagy intraneten belül, ahelyett, hogy a szabványos Matterport felhőben tekintenék meg azokat. A megoldás lehetővé teszi, hogy nagyszámú, az ügyfél rendszerei által hitelesített, de a Matterport számára ismeretlen felhasználó biztonságosan és kényelmesen megtekinthessen egy privát teret.

Készen áll a szkennelésre? Válassza a Pro3-at!

A Pro3 a Matterport digitális ikertechnológia arzenáljának végső eszköze. A Pro3 a lidar segítségével gyönyörűen pontos és magával ragadó digitális ikreket hoz létre bármely nagyméretű gyártóüzemről, akár kültéri területekről is. A Pro3 lenyűgöző képességével, amellyel nagyméretű projekteket képes nagy pontossággal (+/- 20 mm @ 10 m) megjeleníteni, a Pro3 olyan igény szerinti digitális ikreket készít, amelyek tökéletesek a gyártóüzemek számára. Akár úgy dönt, hogy maga szkennel a Pro3-mal, akár egy Capture Service Technician-t bíz meg, nem kétséges, hogy a Matterport digitális ikertechnológiája megváltoztatja a gyártóipar játékát. A fotórealisztikus, 3D-s gyárfeltárással és dokumentációval a létesítményvezetők és a termelési csapatok központosíthatják a gyárak és a berendezések kezelését. Ez gyorsabb projektzárási időt, alacsonyabb költségeket és jobb globális tudásátadást eredményez. 


Most 2023. szeptember 30-ig a Matterport új ügyfelei 20%-ot takaríthatnak meg az 50 vagy több helyiséget tartalmazó éves Pro előfizetési csomagoknál a Pro3 megvásárlásával. Ez példátlan lehetőség a gyártóüzemek számára, hogy központosítani tudják a termelés és a berendezések kezelését egy magával ragadó, interaktív, 3D-s digitális ikertestvér-élménnyel.


Shop Pro3: https://matterport.com/pro3 


Nézze meg, hogyan forradalmasítja a Matterport a gyártási műveleteket: https://matterport.com/industries/manufacturing